- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2011. január 14., péntek

Saturday Night Fever

Nemrég a kezembe került egy régi kép, amitől egy egész sereg emlék rontott rám. Eszembe jutottak azok az évek, amikor csak úgy tombolt bennünk az a hírhedt szombat esti láz. A szombat esti diszkós, táncos bulik, amikor bandákba verődve végigőrjöngtünk egy estét, aztán valamelyik haver szüleinek éppen megüresedett lakásában reggelig folytattuk. Eszembe jutott néhány sláger is, amelyek akkor voltak divatban, és némelyikük, szerencsére ma is megtalálhatók a világhálón, néha meglepően jó minőségben. Ezek közül szemelgettem néhányat, hadd forrjon a vérünk még egyszer, ha újra magunkban érezhetjük azokat a szombat esti lüktetéseket, amelyek azt a bódulatos lázas éveket örök érvényű, utolérhetetlen élménysorozattá kovácsolták.
Ezúttal nem a máig is, néha itt-ott hallható örökzöld slágereket fogom bemutatni, hanem azokat inkább, amelyek méltatlanul elkallódtak, és csak az olyan igényesebb vájt-fülűeknek és a táncolni kiválóan tudók szűk csapatában emelkedett az elfogadhatóság szintje fölé. Megjegyzem, hogy már akkor, abban az időben is dőlt már az olcsó és igénytelen dömping bim-bumm, amit mi csak egyszerűen "Mobra-zenének" neveztünk. Aki nem tudja, annak elmondom, hogy a Mobra, az egy román gyártmányú, keservesen idegesítő, berregő-vinnyogó, ötven köbcentis motoros kerékpár volt. A társaságban tilos volt ilyen saláta zenével beállítani, mert aki csak ilyenfajta igénnyel is előállt, az egy azonnali és kegyetlen zenei kioktatásban részesült. Hozzáteszem, ma nagyon ritkán lehet már igazán jó, és alaposan kimunkált zenét találni az újak közt, bár néha igen-igen jók is születnek. A többi azonban most is csak olyan Mobra-zene, és akkor nem sokat változott a világ. Legfeljebb most több-ezer köbcentivel szerelt robogók csörömpölnek ugyanolyan idegtépően!
Elég a dumából és akkor hej, mister DJ, give me some more!

-Let's Go too The Old School Music Dance Party! It's Show Time!

Shalamar -Second Time Around


Diana Ross - Chain Reaction


Carl Carlton - Shes's a Bad Mama Jama





5 megjegyzés:

Névtelen írta...

QUÉ MÁS MI AMIGO, TODO BIEN?
UN ABRAZO

Nagy Farkas Dudás Erika írta...

Éppen jókor ez a gyűjtemény :)
Legyen szép a hétvégéd!

carpe diem írta...

Kellemes hétvégét! :))

Spartacus írta...

Végighallgatván,és megtekintvén ezeket a zeneszámokat és klipeket,mind a 130 kilómmal elkezdtem táncra perdülni,és egyben elemésztett a nosztalgia.Nos Karesz barátom,egyben megállapítom,hogy már te sem vagy 18-20 éves.De sebaj,mindenki annyi éves amennyinek érzi magát ott "bent".Legyen egy kellemes hétvégéd!

Pamlerva írta...

Milyen régen volt:)